Dell EMC Unity vs HPE Nimble

Dell EMC Unity vs HPE Nimble

14.01.2020 09:09

Compararea gigantilor stocarii de tip hibrid și all-flash

 Secolul XXI cere stocare. Companii de toate tipurile și mărimile incep sa ia în considerare nevoile din ce în ce mai mari de stocare ale afacerilor digitale. Aceasta înseamnă creștere, un accent pe scalabilitate și reducerea costurilor. Unitatea de stocare Dell EMC Unity și  modelul concurent HPE Nimble  promit a rezolva aceste nevoi, oferind soluții de stocare compacte, hibride / all-flash și multifuncționale. Cele două conglomerate sunt cap la cap, fiind cei mai mari furnizori de stocare de pe piață, fiecare având venituri din 2T18 de peste 2 miliarde de dolari. *

 Versiunea scurtă este că ambele produse se vor ridica la nivelul asteptarilor. Nimble are o interfață de gestionare software mai avansată care oferă analize predictive și un protocol accelerat de citire / scriere. Dell EMC Unity oferă opțiuni pentru stocarea la nivel de bloc / fișier și mai mult suport API complet.

 În mod fundamental, dacă infrastructura dvs. de stocare existentă este deja dominată de produsele Dell EMC sau HPE, veți găsi mai ușor să rămâneți în acel ecosistem. Ambele produse funcționează mai bine în propriile medii și niciunul nu oferă un avantaj atât de revoluționar față de celălalt, încât merită să provoace perturbări. Dacă începeți de la zero, totuși, merită să cântăriți pro și contra. Asta vom face aici.

HPE Nimble: stocare SAN și management predictiv

 Nimble a fost fondată la sfârșitul anilor 2000 și achiziționată de HPE în 2016. * Intrând pe piață ca sistem hibrid de la bun inceput, Nimble a fost de la început un perturbator al pieței. Focusul lor a fost întotdeauna de a oferi control unificat asupra mediilor all-flash, hibrid si a stocării în cloud. Nimble permite încărcarea ușoară în volumele Cloud HPE - o soluție de stocare multi-cloud de calitate AWS și Azure.

Dezavantaje: Nu există opțiuni NAS

 Limitarea principală a Nimble este aceea că este o soluție SAN numai la nivel „block storage”. Nimble nu poate fi configurat ca un NAS. În NAS, protocoalele de stocare „file level” vă permit să salvați fișierele și să le accesați direct. Stocarea SAN la nivel de bloc înseamnă că informațiile sunt salvate în blocuri și este necesar un program de interfațare pentru acces.

 Fundamental, NAS este un sistem mai simplu de utilizat. Dar, SAN-urile pot muta bucăți mari de date între servere și dispozitive mai rapid și cu o mai mare securitate. Datele sunt mai ușor controlate și segregate și mai multe servere pot fi utilizate pentru a accesa un singur grup de resurse. Puteți chiar conecta mai multe servere la SAN-ul dvs. și puteți desemna anumite sarcini sau capabilități de acces la fiecare, dar utilizați excesul de putere de la orice server dat pentru a ajuta procesele întreprinse în altă parte a rețelei.

 SAN-urile au fost de mult timp soluția „premium” pentru clienții enterprise. În urmă cu zece ani, interfațarea cu stocarea la nivel de „block” putea fi o preocupare pentru întreprinderile mici. Cu toate acestea, Windows și Linux furnizează servicii standard de fișiere. Accesul aproape universal la interfețele CIFS, NFS și SMB face ca utilizarea stocarii de tip „block” să fie la fel de ușoară ca stocarea fișierelor. Dar, dacă vă dedicați numai arhitecturii NAS, Nimble nu este soluția dvs.

Partea buna: InfoSight și CASL

 Nimble oferă două active importante: InfoSight și CASL. InfoSight este platforma Analytics bazată pe cloud de la Nimble. Permite analize predictive care susțin că Nimble va face „86% din problemele tale să dispară” prin optimizarea gestionării și a suportului de stocare. Sistemul colectează milioane de puncte de date pe minut pentru a desemna utilizarea componentelor SSD, HDD și Cloud și automatizarea activităților de întreținere a sistemului.

 Algoritmii de învățare automată permit sistemului să acționeze independent, avertizând doar operatorii pentru probleme grave. * InfoSight poate acum să interfețe cu hardware-ul HPEs 3PAR. Pentru o rețea numai HPE, aceasta oferă o vizibilitate completă a sistemului și posibilitatea de a rezolva practic rețeaua dvs. pentru identificarea ușoară a defecțiunilor.

 Sistemul de operare CASL al Nimble (Cache Accelerated Sequential Layout) este un sistem de scriere bazat pe tehnologia Journal File System. CASL realizează viteze mai rapide stocând date și metadate pe un „jurnal de transcriere”. Acest jurnal este stocat local pe un flash de mare viteză sau NVRAM, înainte de a fi transferat la o destinație finală pe sistemul principal.

 Memorarea în cache a acestor date pe memoria locală de mare viteză accelerează accesul ulterior la date atunci când lucrează activ cu o aplicație. Procesul mai lent de „transfer” se poate face la un moment dat când cererea de putere de procesare este scăzută. În mod eficient, acest lucru permite matricelor hibrid Nimble să funcționeze cu viteza flash de cele mai multe ori, păstrând în continuare date pe discuri ieftine. Aceasta reduce costurile totale de stocare în timp ce îmbunătățește viteza de acces.

 Cu toate acestea, valoarea acestei tehnologii este redusă dacă accesați programe într-o ordine secvențială și / sau nu aveți nevoie de acces repetat la aceleași date. Aplicațiile trebuie răscolite de pe HDD pentru prima dată când sunt accesate și sunt disponibile doar pe flash în timpul citirilor / scrierii ulterioare.

 CASL scrie întotdeauna date într-un loc nou. Acest lucru înseamnă că unele date deja existente în sistem vor fi invalidate prin scrieri ulterioare, creând o sarcină suplimentară de „colectare a gunoiului”. Acest lucru se poate face atunci când cererea pentru sistem este scăzută, în esență cum ar trebui să apară defragmentarea. Dar, este o sarcină suplimentară pe care rețeaua dvs. va trebui să o acomodeze. Cu toate acestea, dacă modul în care accesați datele vă permite să profitați de avantajele de viteză ale CASL, sistemul oferă un avantaj puternic ecosistemelor de stocare hibride.

Dell EMC Unity: Un nou început pentru un lider vechi

 EMC a fost un dezvoltator timpuriu de placi de memorie, dar a devenit lider de industrie cu produsul lor revoluționar de stocare a întreprinderii Symmetrix dezvoltat în anii 90. În 2015, EMC a fost achiziționată de Dell pentru 67 de miliarde de dolari (considerată încă cea mai mare achiziție din industria tehnologică din istorie) creând Dell EMC ca o subdiviziune a Dell Technologies.

Avantaje: Depozitare rapidă, îmbunătățită și unificată

 Unity este produsul de stocare intermediar din gama Dell EMC. Prezentat în 2016, este comercializat ca un sistem de stocare „ground up” conceput pentru centrul de date orientat catre flash. În realitate, este o versiune actualizată a produselor VNX moștenite, pe care Unity a fost proiectată să le înlocuiască. O scurta analiza indică performanța de 3 ori mai buna față de matricile VNX din generația anterioară, care au fost ele însele o soluție de stocare lider pe piață. *

 Aceste îmbunătățiri ale performanței sunt rezultatul unor modificări fundamentale ale sistemului. Unitățile VNX au funcționat întotdeauna ca entități cu piese separate - combinând tehnologia Clariion și Celerra existente pentru a asigura stocarea în bloc SAN și stocarea fișierelor NAS separat. Pentru Unity, componenta NAS a fost virtualizată. Acest lucru simplifică configurarea hardware și permite posibilitatea de a actualiza suportul pentru sistemul de fișiere.

 Unity este un sistem de stocare cu adevărat unificat. Spre deosebire de produsele Nimble, Unity oferă atât opțiuni SAN cât și NAS. Unity este rapid de instalat, ușor de integrat în infrastructura existentă și vine în configurații all-flash și hibride.

 Există, de asemenea, opțiunile Unity VSA și Unity VSA Cloud. Acestea aduc caracteristicile de stocare Unity în mediile virtualizate din cloud și VMware. Utilizatorii sunt capabili să se extindă cu ușurință pe cloud-ul public prin intermediul serviciilor web Amazon (AWS) sau VMware SDDC (software-software-center definit). Unity VSA Cloud acceptă, de asemenea, sincronizarea recuperării in urma dezastrelor între sistemele Unity și aplicațiile bazate pe cloud VMware.

Dezavantaje: Instrumente de gestionare slabe ... Dacă nu vă plac  REST API-urile

 Dell EMC Unity vine cu un instrument de management proprietar - Unisphere. Unisphere este o opțiune de calitate, dar nu este la fel de bună ca InfoSight. Cu toate acestea, s-ar putea să nu conteze.

 Unisphere nu oferă același nivel de întreținere automată și predictivă, depanare a performanței aplicației etc. Totuși, vă oferă un punct de control unificat asupra tuturor produselor Dell EMC și vă permite să vă depanați practic sistemul de stocare. Beneficiile CASL ale Nimble sunt reduse în mediile de stocare flash, sau atunci când datele sunt accesate secvențial doar pentru instanțe unice. Specificul ecosistemului dvs. va determina importanța acestor diferențe.

 Dell EMC oferă, de asemenea, suport și integrare nativă pentru  REST API-uri.REST API-urile sunt un instrument popular în centrele de date pentru a standardiza gestionarea ecosistemelor construite din componente multi-furnizori. * Depind de operațiuni HTTP precum GET, POST și DELETE. Dacă deja utilizați sau vă place acest sistem, atunci acest suport nativ este excelent. Dar, nu este ceva nou, nu oferă o interfață GUI nativă și nu oferă o experiență intuitivă pentru operatorii fără experiență. Posibilitatea unui sistem REST API de a oferi tipul de vizibilitate și capacitățile de întreținere facilitate de Unisphere depinde de abilitatea operatorului. Atingerea nivelurilor InfoSight de analiză predictivă este probabil la îndemâna oricărui sistem REST API.

Dell EMC Unity vs. Nimble: Nu uitați despre VMware și Hypervisori

 Atât InfoSight, cât și Unisphere sunt capabile să se integreze cu VMware. Există o serie de motive pentru care centrele de date includ tehnologia de virtualizare. Poate că principalul motiv este crearea unui mediu de stocare unificat în care hardware-ul de la mai mulți furnizori poate fi utilizat central.

 Infosight, în special, are un plugin avansat care va colecta date din mediul dvs. VMware și îl va evalua cu același nivel de perspectivă pe care îl poate furniza hardware-ului Nimble și 3PAR. Unisphere se va integra perfect și în mediile virtualizate VMware. Cu toate acestea, ceea ce furnizează va fi în continuare limitat în comparație cu analizele avansate și protocoalele de scriere ale InfoSight. Dar Unisphere va oferi o interfață intuitivă de aprovizionare și control.

 Pentru ambele produse, accesul la acest sistem de control universal și „hardware-agnostic” necesită investiții în tehnologia de virtualizare VMware.

Rezumat: Dell EMC oferă soluții unificate pentru SAN și NAS, Nimble oferă un management predictiv

 Hardware-ul Dell EMC Unity oferă mai multe opțiuni de configurare, permițându-vă să utilizați atât stocarea la nivel de bloc, cât și la nivel de fișiere. Punctul de vânzare al Nimble este soluția sa avansată de gestionare a software-ului. InfoSight este cu adevărat una dintre cele mai puternice soluții de gestionare a software-ului disponibile pe piața de stocare. Chiar și NetApps ONTAP 9 se luptă să concureze. CASL accelerează procedurile de scriere, Infosight introduce învățarea mașinilor proactive / predictive și îmbunătățește vizibilitatea stocării. Unisphere oferă vizibilitate. Cu toate acestea, nu se poate compara cu InfoSight în celelalte categorii.

 Totuși, ceea ce oferă Dell EMC este integrarea și sprijinul pentru REST API-uri. Dacă utilizați deja acest sistem pentru a controla mediul de stocare, Unity este alegerea clară. În egală măsură, dacă funcțiile oferite de InfoSight nu au importanță în modul în care gestionați ecosistemul de stocare, multe dintre motivele pentru a cumpăra produse Nimble sunt diminuate.

 Capacitatea oferită de CASL de a utiliza un mediu de stocare hibrid la viteza flash în majoritatea circumstanțelor este o opțiune puternică pentru creșterea performanței și reducerea costurilor. Dacă începeți de la zero, construirea unui șir de unități hibride Nimble abilitate de InfoSight este o modalitate rentabilă de acces la stocare care vă va oferi 90% din performanțele unui sistem complet flash. Dacă aveți un mediu de stocare dominat de produsele Dell EMC, Unity este un mod minunat și ușor de a vă extinde capacitățile de stocare. Ambele soluții oferă hardware, integrări VMware de calitate și ușor de utilizat și interfețe intuitive de control.

Postat în News Blog tech De:
LEADTech
Viziteaza site-ul LEADTech.ro pe ShopMania

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii